Hulp nodig? Bel nu naar 085 048 61 00
 • Klanten beoordelen ons met een 9,5
 • All-in prijzen
 • Vandaag besteld, volgende werkdag geleverd
 • Inclusief 8 weken huur
 • Bezorging door heel Nederland

Grofvuil Rotterdam

Grofvuil stapelt zich bij vrijwel iedereen op in huis in. Of er blijft veel van over tijdens bijvoorbeeld een verhuizing, ook in Rotterdam. In de garage, op zolder, in dozen in kamers, iedereen heeft zo een plekje om grofvuil te verzamelen dat niet in de standaard containers van de gemeente Rotterdam weggegooid mag worden. Zeker als je gaat verhuizen blijf je vaak met veel grofvuil zitten in je huidige huis of appartement in Rotterdam. Maar wat kun je nou eigenlijk het beste doen met je grofvuil? Naar de milieustraat in Rotterdam? Of zijn er betere opties?

 

Wat valt er onder grofvuil in Rotterdam?

Voor grofvuil in Rotterdam geldt eigenlijk hetzelfde als in heel Nederland: het gaat om afval dat niet in de standaard containers van de gemeente Rotterdam mag.
Bij het woord “vuil” lijkt het erop dat het puur om afval gaat. Maar dit is niet het geval. Onder grofvuil vallen bijvoorbeeld ook meubels, tapijt, piepschuim, behang, metaal en zonwering. Niet alles past en mag in de standaard containers van Rotterdam. Denk bijvoorbeeld aan: tuintegels, bouw- en sloopafval, chemisch afval, stenen, autobanden en spiegels.

 

Grofvuil laten ophalen in Rotterdam

In Rotterdam kun je jouw grofvuil op drie manieren laten ophalen door de gemeente:

 1. Door een afspraak te maken met de gemeente Rotterdam of door het grofvuil aan de straat te zetten. Er zijn bepaalde dagen en tijden waarop het grofvuil aan de straat mag worden gezet in Rotterdam. Op deze momenten mag je het afval op de aangewezen plek zetten en zorgt de gemeente Rotterdam ervoor dat het grof afval meegenomen wordt. Nadeel is misschien dat de buurt het grofvuil ziet dat op straat staat.
 2. Daarnaast kun je ook (online) een afspraak maken om het grof afval op te laten halen op een afgesproken plek en tijdstip. Hou er wel rekening mee dat je hier geen onbeperkt gebruik van mag maken. Ook zit je vast aan de planning van de gemeente Rotterdam om jouw grofvuil op te laten halen.
 3. Een betere optie is een afvalcontainer bij jou voor de deur. Bestel je deze vandaag, dan leveren wij deze de volgende werkdag al bij jou af. Of je de levering van te voren wilt plannen, of de motivatie gevonden hebt om dit weekend even het huis flink op te ruimen, wij zorgen ervoor dat jouw container klaarstaat! Makkelijk? Zeker! Jij kunt je afval in de container kwijt en wij halen deze op op de afgesproken datum. Hoef jij nergens meer naar om te kijken, behalve dan naar wat je nou wel en niet in de container mag stoppen. Wil je de container op de openbare weg plaatsen? Check dan tijdig welke vergunning je voor Rotterdam nodig hebt.

 

Grofvuilcontainer huren


Waarom jouw grofvuil laten verwerken door Spelt Afvalcontainer?

In Nederland is Spelt Afvalcontainer al bijna 70 jaar een autoriteit in afvalinzameling in Nederland. Onze vestigingen zitten verspreid over Nederland zodat we met gemak door heel Nederland, dus ook bij jou in Rotterdam, afvalstromen als grofvuil kunnen verwerken. Het huren van een container voor grofvuil in Rotterdam kan gemakkelijk in drie stappen:

 

 1. Selecteer de soort container
 2. Voer je gegevens in
 3. Betaal gemakkelijk en veilig online


Alle prijzen op onze website zijn inclusief 8 weken huur, BTW en aflever- en ophaalkosten. De prijs die je ziet is dus ook de prijs die je betaald. Wanneer de huurperiode voorbij is komen wij de container bij jou ophalen. Wil je deze eerder ophalen of nog wat langer gebruiken? Met onze flexibele manier van werken is dit geen probleem! Wij vinden dat afvalverwerking zo milieuvriendelijk als mogelijk gedaan moet worden, daarom zijn wij ook druk bezig met zoveel als mogelijk te recyclen. Sommige soorten grofvuil in Rotterdam kan namelijk omgezet worden tot bijvoorbeeld brandstof voor energie of als fundatiemateriaal voor de aanleg van wegen. Je kiest dus niet alleen voor gemak, maar ook voor de meest milieuvriendelijke oplossing!

 

Grofvuilcontainer huren