3m³ container – hout

Een hout container van 3m³ huren? Bij Spelt Afvalcontainer bestelt u deze container voor verschillende soorten houtafval gemakkelijk online voor 8 weken.

184,-

184,-

Voor welk afval is een 3m³ hout container geschikt?

Bij veel klussen in huis kan houtafval vrijkomen. Zo vervangen veel mensen hun houten deuren en kozijnen of doet men oude houten meubels en pallets weg. Deze materialen mogen allemaal in de 3m³ container voor houtafval weggegooid worden. Niet alle soorten hout zijn toegestaan in deze container. In de tabel ziet u wat wel en niet is toegestaan.

 

Wel toegestaan

Niet toegestaan

Deuren en kozijnen (geïmpregneerd) Tuinhout
Geschilderd hout Glas en kunststof
Laminaat Schuttingen
Onbeschilderd hout Snoeihout
Verlijmd hout Verbrand hout
Verrot hout

Wanneer een 3m³ hout container huren?

In de hout container van 3m³ kunt u ongeveer de inhoud van drie aanhangers met houtafval kwijt. Wij adviseren u om goed te bedenken of dit formaat container groot genoeg is voor uw renovatie. Denkt u toch meer hout afval te hebben? Dan is de hout container van 6m³ wellicht een betere optie. Hier past de inhoud van 6 aanhangwagens in. Voor nog grotere verbouwingen hebben wij ook containers van 10m³ en 12m³. Denkt u dat een container van 3m³ groot genoeg is voor uw verbouwing? Dan kunt u deze direct hier bestellen. Om zo veel mogelijk hout afval in de container van 3m³ te krijgen, raden wij aan om de meubelstukken zo klein mogelijk te maken en de planken horizontaal in de container te plaatsen.

Wat gebeurt er met mijn houtafval?

Wanneer de huurperiode van 8 weken voor de 3m³ hout container voorbij is, halen wij de container bij u thuis op. Mocht de container eerder vol zijn, dan is het geen probleem om deze eerder op te halen. Wij vinden het bij Spelt Afvalcontainer erg belangrijk om afval te recyclen als dit mogelijk is. Na het ophalen van uw houtafval gaan we dan ook meteen aan de slag met het recyclen hiervan. Hout kan klein of versnipperd worden en vervolgens als grondstof in de houtindustrie hergebruikt worden.