Welk formaat afvalcontainer heb ik nodig?

Het kiezen van het juiste formaat container is niet voor iedereen eenvoudig. Het kan soms lastig zijn om in te schatten hoe groot de afvalcontainer in werkelijkheid is. Daarnaast is het vooraf moeilijk inschatten hoeveel afval een verbouwing met zich meebrengt. Bij Spelt-afvalcontainer snappen wij dat; je wilt niet te veel betalen voor een te grote container. Daarom helpen wij je graag bij het bepalen van het juiste formaat.

Let op, dit zijn indicaties. Het is verstandiger om een iets te grote container te bestellen dan een te kleine. Want later een extra container bestellen omdat de container vol is, kost je meer tijd én brengt een hoger prijskaartje met zich mee.

Badkamer verbouwen / Badkamer plaatsen

Een relatief standaard verbouwing van een badkamer volstaat vaak met een 3 kuub afvalcontainer. Denk aan het afvoeren van onder andere, toilet, douche,  wand- en vloertegels, spiegel en badmeubel wat vaak bij een verbouwing van de badkamer komt kijken. Zeker als u enkel de tegels en keramische producten af wenst te voeren is een 3m3 puincontainer meer dan voldoende. Wilt u ook ander materiaal afvoeren zoals bijvoorbeeld een bad en of douchecabine? Dan is onze bouw- en sloopafval container geschikt voor de klus. 

Naar bouw- en sloopafvalcontainer 3m3

3m3 container

De 3m3 afvalcontainer, ideaal voor een verbouwing in de badkamer.

 

Keuken verbouwen

Keuken verbouwingen zijn vaak al wat complexer dan de badkamer. Als u uw keuken goed wil aanpaken zijn er vaak meerdere afvalstromen die vrijkomen, denk bijvoorbeeld aan grofvuil, hout, puin en ook leidingwerk. Voor deze klus kun je het best een bouw- en sloopafval container huren.Bij alleen het hout dat afgevoerd moet worden heeft u voldoende aan een houtafval container. Bij een keukenverbouwing volstaat vaak een 3m3 container, maar bij een wat grotere keukenverbouwing in een ruimtelijke woning komt het vaak voor dat deze niet groot genoeg is. Een 6m3 container is dan aan te raden.

Naar 3m3 bouw- en sloopafvalcontainer

Naar 6m3 Bouw- en Sloopcontainer

 

Grond Afgraven

Al is de afgraving zelf een hele klus, het bepalen van het formaat afvalcontainer is bij grond relatief makkelijk. De hoeveelheid grond dat afgevoerd wordt kan met een eenvoudige berekening bepaald worden van oppervlakte maal diepte.

Rekenmodel grond afgraven:

Vermenigvuldig de hoeveelheid vierkante meter met het oppervlak dat afgegraven moet worden ( lengte X Breedte ). Bereken vervolgens hoe diep u de grond gaat uitgraven in centimeters. Rekenvoorbeeld: De tuin is 20m2 en u wilt 20cm graag uitgraven: 20 x 0,20 x 1.3 = 5,3m3 container. De reden waarom er een factor 1.3 overheen gaat is omdat grond nooit volledig luchtdicht in de container afgevoerd wordt zoals het in de grond zit. Onze ervaring leert dat je met een factor 1.3 goed zit.

Naar 6m3 Grondcontainer

 

Vloer verwijderen

Het verwijderen van de vloer is een redelijk rechttoe rechtaan klus. Afhankelijk van het type vloer dat je hebt, laminaat, hout, PVC, tegels, zal het vervangen van een vloer in alle gevallen flink wat afval met zich meebrengen. Bij het afvoeren van vloeren kunt u dezelfde formule gebruiken als bij grond. Bereken eerst de vierkante meters en de dikte van de vloer om vervolgens de hoeveelheid kuub die je nodig hebt er mee te vermenigvuldigen. Vergeet hierbij niet de vermenigvuldiging met de factor 1.3 omdat het luchtdicht afvoeren van de container anders er niet in is meegenomen. Onze ervaring is dat de 3m3 container vaak net te klein is voor de meeste verbouwingen. Een 6m3 container is daarom dan aan te raden.

Naar 6m3 Bouw- en Sloopcontainer

6m3 container

De 6m3 container, ideaal voor het verwijderen van een vloer.

 

Muren breken

Bij het breken van muren kunt u dezelfde formule gebruiken als voor het afvoeren van grond. Bereken eerst de vierkante meters en de dikte van de muur om vervolgens de hoeveelheid kuub die je nodig hebt er mee te vermenigvuldigen. Vergeet hierbij niet de vermenigvuldiging met de factor 1.3 omdat het luchtdicht afvoeren van de container anders er niet in is meegenomen.

Ga naar de puincontainer

Volledige huisrenovatie

Hoe groter de klus en hoe complexer de klus, hoe uitdagender het wordt om te bepalen wat het juiste formaat afvalcontainer maat is. Voor volledige renovaties van rijtjeshuizen/losstaande huizen moet je vaak rekenen op minimaal 15 tot 20 kuub afval die je nodig hebt.  Heeft u verschillende materialen die vrijkomen bij deze verbouwing, dan raden wij een bouw-en sloop afvalcontainer aan. Wordt er ook een natuurstenen vloer verwijderd dan is het goedkoper om naast de bouw-en sloop container ook een kleine puincontainer te huren. 

Houdt er ook rekening mee dat er bij een grote renovatie vaak veel meer afval vrijkomt dan vooraf gedacht. Bij een traprenovatie komt hier vloerbedekking, zeil of laminaat bij vrij. Dit is vaak meer dan verwacht. Voor een complete verbouwing van een benedenverdieping van een rijtjeshuis inclusief het slopen van een keuken, toilet, hal, plafonds, muren, vloeren raden wij een 12m3 container aan. Ook alle plinten, stopcontacten, lampen, gordijnen etc. kunnen in de container in gaan. Neem de tijd, de container mag 8 weken blijven staan.

Naar 12m3 bouw- en sloopafvalcontainer

12 m3 container

12m3 container, onmisbaar voor de grote huisrenovatie.

 

Tuin verbouwen

Ben je van plan om je tuin te verbouwen, dan heb je ongetwijfeld een afvalcontainer nodig. Of je nu een tuin zelf aan het aanleggen bent, een tuinverbouwing doet of een tuinhuisje aan het verbouwen bent, reken er maar op dat hier veel afval bij gepaard gaat. Als uw tuin betegeld is kunt u de rekenformule voor het afvoeren van grond aanhouden. Bereken eerst de vierkante meters en de dikte van de tegels om vervolgens de hoeveelheid kuub die je nodig hebt er mee te vermenigvuldigen. Vergeet hierbij niet de vermenigvuldiging met de factor 1.5 omdat het luchtdicht afvoeren van de container anders er niet in is meegenomen.

Rekenvoorbeeld: De oppervlakte van het met klinkers of tegels verharde deel van uw tuin is 25m2 en de tegels zijn 6 cm dik: 25 x 0,06 x factor 1,5 = 2,25 m3. Dan heeft u aan een 3m3 puincontainer dus genoeg. Heeft u naast deze tuintegels nog andere dingen af te voeren zoals een schutting, tuinset of struiken? Huur dan een bouw-en sloop container. Hier kunnen meerdere soorten afval in. Heeft u alleen groenafval zoals struiken, bomen en planten? Dan volstaat een groencontainer. Bij groenafval is het handig takken en bomen eerst door de houtversnipperaar te doen. Hierdoor past er veel meer in één container en volstaat vaak een 3m3 groencontainer. Bij een gemiddelde achtertuin die plant, boom en struikloos wordt gemaakt is vaak een 6m3 groencontainer nodig.

Naar Groen- en Tuinafval container

 

Schutting verbouwen

Ook een schutting vervangen is een klus waarbij er veel afval vrij kan komen. Afhankelijk van de grootte van je tuin en de schutting is een afvalcontainer bij een vervanging van de schutting geen overbodige luxe. Bij het verwijderen van een schutting kunt u de rekenformule voor het afvoeren van grond aanhouden. Let er op dat hout van schuttingen, vlonders en tuinhuizen veelal geïmpregneerd is. Geïmpregneerd hout kan niet bij houtafval omdat het niet als zodanig gerecycled kan worden maar kan in een bouw- en sloopcontainer. Handig is dat u dan bijvoorbeeld uw tuinset ook gelijk kan afvoeren.

Naar 10m3 bouw- en sloopafvalcontainer