Wat zijn de voordelen van een gesloten container?

Bij Spelt Afvalcontainer bieden wij zowel gesloten als open containers aan. Een gesloten afvalcontainer heeft enkele aanzienlijke voordelen ten opzichte van onze open containers. In dit blog leggen we je precies uit in welke situaties onze gesloten container de voorkeur verdient boven een open container. Lees het blog, en bepaal welk type container bij jouw verbouwing past.

Geen afval van derden

Ook als een container op rumoerige plekken staat zoals nabij markten, winkelstraten of andere publieke plekken kan een gesloten container nog wel eens handig zijn. Waarom? Als je in een binnenstad je container plaatst, waar veel passerend verkeer is willen mensen nog wel eens afval in de container gooien. Vervelend en onbeschoft, want jij loopt het risico op boetes bij afval dat niet is toegestaan. Een gesloten container is daarom zeker aan te raden in binnenstedelijke omgevingen, zo voorkom je onplezierige verrassingen. Deze container kan je op slot doen met, zodat vervuilers in de omgeving geen misbruik kunnen maken van jouw gehuurde container. Je kunt gemakkelijk een slot hierop zetten zodat afval van anderen onmogelijk in de container belandt.

Veiligheid is gegarandeerd

Harde rukwinden, heftige regen of andere vormen van extreem weer zijn verre van ideaal bij een open container. Materiaal kan uit de container vallen of waaien en daarmee de openbare veiligheid in het gevaar brengen. Zeker als je de container flink gevuld hebt met licht materiaal is de kans aanwezig dat het afval zich verplaatst. Dit kun je voorkomen door een gesloten en afgrendelbare container te huren. Bij ontstuimig weer dat wordt voorspeld dus wel zo veilig voor jou, maar ook voor de direct omgeving en omwonenden, want je hoeft niet te vrezen voor schade.  

Privacy is in orde

Producten met een persoonlijke waarde gooi je liever niet open op straat. Niet iedereen hoeft te weten wat er in een container wordt geplaatst. Een gesloten container biedt daarbij een oplossing om pottenkijkers te vermijden. Als je de privacy waardeert om je afval in een container te kunnen plaatsen zonder dat iedereen meekijkt welke producten erin zitten is een gesloten, afgrendelbare container een must. Ook voorkomt het dat anderen gaan rondneuzen in uw afval, wat vaak ongewenst is en extra rommel oplevert bij de plek van de container. 

Gesloten container, voor ieder afvalsoort aanwezig.

Bij Spelt Afvalcontainer kun je verschillende soorten 10 kuub gesloten containers huren: Bouwafvalcontainer, tuinafval container, grond container, grofvuil container, houtcontainer en puincontainer. De 10m³ gesloten container die bij jouw klus past is hierdoor altijd bij ons te vinden. Alle prijzen zijn inclusief 8 weken huur, BTW én aflever -en ophaalkosten. Wanneer je de 10m³ gesloten afvalcontainer vandaag besteld, wordt deze de volgende werkdag al geleverd.

Kies jouw container!