Container huren Tilburg

Op zoek naar een afvalcontainer in Tilburg? Bij Spelt afvalcontainers kun je een container huren voor alle verschillende afvalstromen die bij een klus of verbouwing vrijkomen. Wij van Spelt Afvalcontainer leveren containers de werkdag nadat ze besteld zijn!

Wil je meerdere containers huren in Tilburg en worden de afvalcontainers op eigen terrein geplaatst? Dan is een vergunning niet nodig. Het is nodig om een vergunning aan te vragen wanneer de containers op de openbare ruimte komen te staan.

Afvalcontainer Amsterdam

Deze verschillende soorten containers zijn beschikbaar in Tilburg

Welk soort container de juiste container is, hangt af van het type afval dat er afgevoerd moet worden. Voor elk soorten afval is er een container te huur in Tilburg. Benieuwd welke container Tilburg je kunt huren?

De afvalcontainers die te huren zijn:

3m³ container

230cm x 175cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

365cm x 185cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

360cm x 185cm x 155cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats 

10m³ gesloten container

315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

Beste optie

12m³ container

460cm x 185cm x 150cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Indien beschikbaar in jouw regio

Past op één parkeerplaats

Vergunning nodig voor een container huren in Tilburg?

Voor het plaatsen van een afvalcontainer op eigen terrein zoals de oprit of tuin is er geen vergunning nodig. Het probleem is dat hier vaak geen ruimte voor is. Het komt dan beter uit om de afvalcontainer op een deel van de openbare ruimte neer te zetten. Wanneer de container op een parkeervak of de stoep komt te staan, is het verplicht om dit aan te geven.

De melding moet worden gedaan bij de gemeente Tilburg en er zitten een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de container kleiner zijn dan 15 m² en de afvalcontainer mag maximaal 4 weken blijven staan. Wegens veel bouwwerkzaamheden in het centrum van Tilburg gelden hier andere regels. Het kan zijn dat het gebruik van de openbare ruimte hier deels of helemaal niet is toegestaan.

Bij het huren van een afvalcontainer in Tilburg is het ook verplicht om minimaal 8 weken voordat de container geplaatst gaat worden contact op te nemen met het Coördinatiepunt Wegverkeer via CPW@tilburg.nl. Voor meer informatie raden we aan om de pagina van de gemeente Tilburg zelf te raadplegen. Als een omgevingsvergunning al is aangevraagd voor een verbouwing, dan valt de afvoer en plaatsing van een afvalcontainer vaak onder de omgevingsvergunning. Wij raden aan om dit voor de zekerheid te controleren.

Grofvuil container huren in Tilburg

De grofvuil container is de geschikte container voor het afvoeren van veel verschillende soorten afval. In deze containers mogen bijvoorbeeld kasten en banken. Maar ook grote plastic voorwerpen en woonaccessoires. In de grofvuil container mogen geen chemische vloeistoffen, voor voorwerpen met chemische stoffen dien je de gemeente te raadplegen.

Bekijk meer informatie over de grofvuil container om zeker te weten wat er wel en niet toegestaan is.

Puin container huren in Tilburg

Een container nodig voor onder andere schoon puin? Dan zijn puincontainers de juiste optie. Hier mag betonpuin, specie, dakpannen en metselpuin in.
Bekijk meer informatie over de puin container om zeker te weten wat er wel en niet toegestaan is in de container.

Het kiezen van de juiste afvalcontainer in Tilburg: hoe doe ik dat?

Na het bepalen van het type afval voor de verbouwing, raden wij aan om rekening te houden met de tips voor het huren van een afvalcontainer. Met deze tips huur je de juiste container en betaal je niet onnodig te veel.

Welk formaat afvalcontainer heb ik nodig?

De afvalcontainers die door ons worden aangeboden, bestaan uit verschillende formaten. De kleinste containers die wij verhuren bevatten uit 3m³ en de grootste bevatten 12m³. Wij adviseren om bij twijfel een grotere container te bestellen, omdat het namelijk extra tijd en kosten kost om een nieuwe te laten bezorgen. Lees hier ons volledige advies voor het selecteren van het juiste formaat container.

Wat zijn de kosten van een afvalcontainer huren?

De kosten voor het huren van containers verschillen per container. Dit komt onder andere door de verschillende formaten containers en de afvalsoort. De tarieven beginnen bij €159 en gaan door tot €569. Onze prijzen zijn inclusief de kosten voor het afleveren en ophalen van de afvalcontainer.

Belang van veiligheid en milieu bij verhuur afvalcontainers

Tijdens het huren van een afvalcontainer is het belangrijk om op de veiligheid te letten. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan gehouden moet worden om de veiligheid te waarborgen. Zorg voor de juiste hoeveelheid afval en een niet te volle container. Er mag niets meer dan 20 cm boven de rand uitsteken. Ook mag de lading niet te stevig in de container vastzitten en mogen er geen uitstekende voorwerpen in de container zitten. Als hier niet aan wordt voldaan, kan de container niet worden opgehaald in verband met de verkeersveiligheid.

Het milieu is ook heel belangrijk voor ons, we zorgen ervoor dat het afval een nieuwe duurzame bestemming krijgt. Al het afval dat door ons wordt ingezameld, wordt verwerkt tot grondstoffen en nieuwe energie. Op deze manier dragen we bij aan circulariteit en wordt aan bijna 100% van het afval een nieuw leven gegeven.

Mogelijkheden van het leveren en ophalen van een afvalcontainer

Zorg ervoor dat er op tijd ruimte is om de container te plaatsen, want als je vandaag bestelt wordt deze de volgende werkdag al bij je geleverd. Als de verhuurperiode voorbij is wordt de container opgehaald wanneer het voor jou uitkomt. Dit kan geregeld worden via mail of via de telefoon.

Nog andere vragen? Of meer weten over de keuze van afvalcontainer? Neem dan contact op met ons!