10m³ gesloten container – groen- en tuinafval

Een gesloten groen- en tuinafval container van 10m³ huren? Bij Spelt Afvalcontainer bestelt u deze handige container voor houtafval gemakkelijk online voor 8 weken.

259,-

259,-

Welk afval mag er in een gesloten groen- en tuinafval container van 10m³?

Gaat u aan de slag met een grote klus in uw tuin? Een gesloten container is speciaal voor binnenstedelijk gebied, zodat anderen er geen afval in kunnen deponeren. Een gesloten 10m³ container voor groenafval mag gebruikt worden voor de volgende soorten groen afval:

Wel toegestaan

Niet toegestaan

Bladeren Bielzen
Bloemen en planten Boomstobben of -stronken
Boomstammen Etensresten
Takken en struiken Grond (max. 10%)
Plastic, papier en glas
Riet
Stenen
Tuinhout en -palen
Zand
Gras(zoden)

 

 

Deze container is erg geschikt voor grote tuinverbouwingen waarbij veel tuinafval vrijkomt. Denk hierbij aan een tuinverbouwing of onderhoud aan een grote tuin. Kleinere tuinwerkzaamheden voor de boeg? Wij hebben ook groenafval containers van 3m³ en 6m³ die meer geschikt zijn voor kleinere tuinen. Twijfelt u welk formaat container het meest geschikt is voor uw klus? Dan kunt u de volgende vuistregel gebruiken: er passen 10 volle kruiwagens van 100 liter aan tuinafval in 1m³. In de 10m³ gesloten groenafval container kunt u dus ongeveer 100 kruiwagens met afval kwijt.

Gaat u aan de slag met een grotere tuinverbouwing waarbij ook veel graafwerkzaamheden zullen zijn? Dan is onze grond container een goede aanvulling. Deze container kun u huren voor het afvoeren van grond afval dat vrijkomt bij graven in uw tuin. Grond mag niet in de groenafval container, dus bij graafwerkzaamheden is een grond container wel nodig.

Wat gebeurt er met mijn afval?

Nadat de gesloten 10m³ groenafval container bij u thuis is opgehaald wordt het tuinafval rechtstreeks afgevoerd. Uw groen- en tuinafval zal vervolgens worden verwerkt tot compost. Zo blijft groen afval dus ook groen. Dit compost kan vervolgens bij meerdere andere projecten gebruikt.