Milieustraat in Rotterdam en stort in Rotterdam

Het is zondag en je bent lekker bezig met een verbouwing. De stapel met afval hoopt zich steeds meer op en je begint je eraan te ergeren. Je besluit om je afval weg te brengen. Maar waarheen? De milieustraat is ver weg en ook nog eens gesloten op zondag. Je wilt van je afval afkomen, maar kunt het nergens kwijt.

Wil je niet meer met het probleem zitten dat de milieustraat dicht is en je niet van je afval af kunt? Huur een container bij Spelt Afvalcontainer! Bij het huren van een container staat deze de gehele huurperiode voor je deur. Hierdoor blijft afval niet onnodig liggen. In een container kun je veel meer afval kwijt dan in een auto. Dit scheelt meerdere ritten naar de drukke milieustraat.

Spelt Afvalcontainer neemt alle zorgen weg. Verschillende soorten afval, zoals huishoudelijk afval, kunnen in de container worden gedeponeerd. De container staat een dag na de bestelling voor de deur en wij komen, wanneer het jou uitkomt, de container weer ophalen.

Milieustraat rotterdam, vuilstort rotterdam

Toch naar de stort in Rotterdam?

In Rotterdam bevinden zich vijf verschillende milieustraten:

Milieupark Hillegersberg-Schiebroek: Melanchtonweg 139 Rotterdam

Maandag t/m zaterdag: 09:00 tot 17:00 uur.

Zondag: gesloten.

Milieupark Prins Alexander: Nikkelstraat 101 Rotterdam

Maandag t/m zaterdag: geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Zondag: Gesloten.

Milieupark IJsselmonde: Hekendorpsstraat 55 Rotterdam

Maandag: gesloten.

Dinsdag t/m zaterdag: geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Zondag: gesloten.

Milieupark Charlois: Aploniastraat 12 Rotterdam

Maandag t/m zaterdag: geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Zondag: Gesloten.

Milieupark Delfshaven: Keilezijweg 15 Rotterdam

Maandag: gesloten.

Dinsdag t/m zaterdag: geopend van 09:00 tot 17:00 uur.

Zondag: geopend van 09:00 tot 13:00 uur.

Meerkerkdreef (Zuidoost)

Meerkerkdreef 31
1106 GZ Amsterdam
020 251 4701

Om contact op te nemen over de milieustraten kun je Gemeente Rotterdam bereiken via telefoonnummer 14 010.

Weet je zeker dat je naar een milieustraat in Rotterdam wilt rijden?

Het afvoeren van afval kost veel tijd en moeite. Dit is niet prettig wanneer je druk bent met een verbouwing of renovatie. Naast dat het afvoeren van afval veel moeite kost, kan het zijn dat dit ook extra kosten met zich meebrengt. Het is handig om voor vertrek op de website van de milieustraat te kijken.

De onverwachte kosten zijn niet het enige nadeel van de milieustraat. Het is namelijk ook vaak druk, zeker in het weekend. Als je naar een milieustraat in de gemeente Rotterdam gaat is het handig om alvast rekening te houden met lange wachttijden.

Het is van belang om de juiste documenten mee te nemen, zoals een geldig legitimatiebewijs. Om afval te deponeren dien je inwoner te zijn van de gemeente Rotterdam. Onlangs verhuisd naar Rotterdam en nog niet ingeschreven bij de gemeente? Dan kun je ook terecht door het aantonen van een officiële brief. Dit is een document waarop wordt aangegeven dat je in de gemeente Rotterdam woont. Dit kan een huur- of koopbewijs zijn.

In een milieustraat worden veel soorten afval geaccepteerd, zoals elektrische apparaten. Maar niet alle soorten afval worden hier geaccepteerd. Vaak wordt een soort afval, zoals chemisch afval, geweigerd. Het is daarom belangrijk om van te voren uit te zoeken welke soorten afval worden geaccepteerd in de milieustraat.

Geen vervoer beschikbaar?

De enige manier om meerdere ritten te voorkomen is door een bus of aanhanger te huren. Dit brengt extra kosten met zich mee en een hoop gedoe.

Bij het huren van een afvalcontainer is dit geen probleem. Er kan namelijk genoeg afval in de containers worden geplaatst voor de gehele verbouwing. Met een huurperiode van 8 weken kun je zonder zorgen beginnen aan je verbouwing. Verbouwen breng namelijk al genoeg zorgen met zich mee.

Er komen bij een renovatie of verbouwing vaak grote voorwerpen afval vrij. Het wegbrengen van deze voorwerpen brengt gevaarlijke situaties met zich mee. In plaats van het direct deponeren in een container, dien je de spullen ook nog eens twee keer te tillen naar een milieustraat.

Rekening houden met de openingstijden van de milieustraat in Rotterdam

Als je afval naar een milieustraat wilt brengen is het belangrijk dat je rekening houdt met de openingstijden van het milieustraat in de gemeente Rotterdam. De milieustraat is vaak op zondag gesloten, terwijl dit juist een dag is waarop je bij een verbouwing vaak veel werk kunt verzetten.

De beperkte openingstijden zorgen ervoor dat het vaak druk is bij het milieustraat, als deze al open is. Om lange rijen te ontlopen kun je op een tijdstip gaan dat het rustiger is, mits je eigen planning dit toelaat.

Maak het jezelf daarom makkelijk en huur eenvoudig en snel een afvalcontainer. Een container bestel je bij Spelt Afvalcontainer inclusief een huurperiode van 8 weken. Zo heb je ruim de tijd om alle klussen rondom het huis af te ronden en je afval eenvoudig te deponeren.

Als je naar de milieustraat wilt zul je rekening moeten houden met de openingstijden van de milieustraat in gemeente Rotterdam. Zo is de milieustraat bijvoorbeeld op zondag gesloten, een dag waarop je bij een verbouwing een hoop werk gedaan kunt krijgen.

Het plannen van de rit rond de beperkte openingstijden van de milieustraat in Rotterdam kan voor veel gedoe zorgen. Maak het jezelf gemakkelijk en bestel een container.

Bespaar kostbare tijd en inspanning door een afvalcontainer te bestellen bij Spelt Afvalcontainer!

Voorkom extra moeite. Met een afvalcontainer hoef je zelf niet naar één van de milieustraten in Rotterdam te gaan. De container wordt geleverd op de locatie naar keuze en wordt ook weer opgehaald wanneer het jou uitkomt.

Buiten het extra werk bespaar je ook tijd die aan andere zaken besteed kan worden. Door een container te huren kun je efficiënter omgaan met je tijd. Ook is het makkelijk dat je het tempo zelf kunt bepalen. Als je veel afval naar een milieustraat meeneemt kan dit ook extra kosten met zich meebrengen. Zeker als je meerdere keren afval gaat dumpen bij de milieustraat. Als er veel afval bij een verbouwing vrij komt, kan dit ook kosten met zich meebrengen.

Het huren van een container is ook veiliger. Veilig te werk gaan is natuurlijk belangrijk en een container is veiliger dan een milieustraat. Dit komt doordat je zelf alles moet afvoeren wanneer je naar een milieupark gaat.

Bekijk hieronder een overzicht van de afvalcontainers die beschikbaar zijn bij Spelt Afvalcontainer in de gemeente Rotterdam over mogelijkheden en prijzen.

3m³ container

Afmeting 230 cm x 175 cm x 110 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

Afmeting 365 cm x 185 cm x 110 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

Afmeting 360 cm x 185 cm x 155 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ gesloten container

Afmeting 315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

12m³ container

Afmeting 460 cm x 185 cm x 150 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Grote verbouwing

Past op één parkeerplaats