9.4/10 (535 reviews)
  • Bezorging door heel Nederland
  • All-in prijzen
  • Inclusief 8 weken huur
  • Voor 23.59 besteld, volgende werkdag geleverd

Een container huren in het Groene Hart

Onze oorsprong en hoofdlocatie van Spelt Afvalcontainer bevinden zich te midden van de polders van het Groene Hart van Nederland.
Wij staan dan ook graag klaar je te helpen met het opruimen van je afval. Doordat wij diverse formaten containers hebben is er altijd een passend model te vinden voor de plannen die jij hebt in en om het huis. Of dat nu het  ordenen van je tuin is, het vervangen van je badkamer of het plaats maken op je rommelzolder: huur een afzetbak bij Spelt Afvalcontainer en het begin is gemaakt.
Onze chauffeurs brengen de door jou gekozen afvalcontainer op de geselecteerde datum bij je thuis. Het enige wat jij hoeft te doen is ervoor te zorgen dat er een plek is waar de bak kan staan.
In deze blog vertellen wij je alles wat je wil weten over de verschillende soorten containers die wij je kunnen bieden, het afval wat je erin mag doen en de afspraken die wij met je maken over het huren van je container in het Groene Hart.

Container huren Groene Hart

Op zoek naar een afvalcontainer in het Groene Hart? Bekijk hier de beschikbare opties:

3m³ container

230cm x 175cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

365cm x 185cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

360cm x 185cm x 155cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats 

10m³ gesloten container

315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

Beste optie

12m³ container

460cm x 185cm x 150cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Indien beschikbaar in jouw regio

Past op één parkeerplaats

Heb ik een vergunning nodig voor het huren van een container in het Groene Hart?

Als er voldoende ruimte is dan plaatsen wij de container op jouw eigen terrein. Wel zo handig voor jou dat je tijdens je klus niet zover hoeft te lopen om de bak te vullen.
Je mag tijdens het plaatsen van de afzetcontainer aanwijzingen geven over de plek op jouw erf waar je de container het liefste wil hebben. De chauffeur van Spelt Afvalcontainer zal beoordelen of het haalbaar is om de container hier zonder schade te plaatsen.

Als je op eigen erf geen mogelijkheden hebt dan kan de container bijvoorbeeld in een parkeervak langs de openbare weg worden geplaatst.
Het Groene Hart bestaat veelal uit dorpen waar het niet verplicht is om vergunning aan te vragen bij de gemeente om een container te mogen plaatsen. Kijk op de website van jouw gemeente om na te gaan of er specifieke regels gelden. Mocht het nodig zijn om een vergunning aan te vragen bij de gemeente dan is dit iets dat jij zelf moet verzorgen voordat wij langs komen met de afzetcontainer. Het aanvragen van een dergelijke ontheffing is meestal niet kosteloos. Deze kosten zitten niet bij de containerhuur inbegrepen.

Ben je op zoek naar een afvalcontainer in het Groene Hart? Dan bieden wij de perfecte oplossing.

Het Groene Hart van de Randstad is een prachtig veenweidegebied tussen de grote steden in het westen van Nederland. In Groene Hart zijn veel dorpen gelegen, omringd door landerijen. Ook zijn er enkele grotere woonplaatsen te vinden zoals Alphen aan den Rijn, Woerden en Gouda. Het Groene Hart zit in onze genen.

Doordat wij over diverse afmetingen containers beschikken is er altijd een bak te vinden met voldoende capaciteit voor jouw plannen.
Heb je maar één afvalsoort of is er de mogelijkheid om jouw gemengde stroom zelf te scheiden, dan kan je de meest voordelige keuze maken op onze site.
Wij als erkende afvalverwerker kunnen het sorteren en recyclen van jouw afval natuurlijk ook voor je doen als je kiest voor een afzetcontainer waar alle soorten materialen door elkaar in mogen worden gegooid.
Hoe dan ook, wij zorgen ervoor dat jouw afval gemakkelijk en vlot wordt afgevoerd én op een milieubewuste wijze wordt verwerkt. Zo blijft ons Groene Hart schoon en duurzaam.

 

Bouw- en sloopafval container huren in het Groene Hart

Heb je bouw of verbouwplannen aan je huis of je schuur in het Groene Hart?
Dan ben je bij Spelt Afvalcontainer aan het goede adres om een voordelige bouw container te huren.
Onze containers zijn geschikt voor de klusser die zijn eigen woning mooier wil maken, maar ook voor gespecialiseerde aannemers zijn onze bouw bakken beschikbaar.
Als je voor deze container kiest hoef je je niet steeds af te vragen of het materiaal dat vrij komt er wel in mag. Hout, puin, karton, plastic: wij weten er wel raad mee.
Zijn er dan helemaal geen regels? Toch wel: asbest, accu’s, verf op oliebasis, chemische producten en elektronisch afval mogen wij niet innemen. Vaak kan je bij jouw gemeente terecht om dit afval in te leveren. Zo zorgen wij er samen voor dat alle materialen op de meest milieuvriendelijke manier worden behandeld.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een bouwcontainer in het Groene Hart.

Grofvuil container huren

Niet alleen als je je huis in het Groene Hart wilt verbouwen staan wij voor je klaar. Ook voor een grote opruimronde in en om het huis ben je bij Spelt Afvalcontainer aan het goede adres.
Kies voor een Grof Afval container als je huisraad kwijt wilt zoals meubels en andere grote items uit je woning.
Voor onze veiligheid nemen wij geen matrassen in. Ook gevaarlijke stoffen zoals batterijen of chemische producten kunnen wij niet meenemen. Kleine elektronische apparaten zijn geen probleem, maar koelkasten en vriezers bevatten een chemische vloeistof waardoor deze niet in onze afzetcontainer mogen worden gegooid. Voor informatie over de juiste inlever locatie voor dit soort afval kun je contact opnemen met jouw gemeente in het Groene Hart.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een grofvuilcontainer in het Groene Hart.

Houtafval container huren het Groene Hart

Voor een timmerman is een houtcontainer onmisbaar tijdens het project in het Groene Hart.
Bovendien is hout afval erg geschikt voor hergebruik. Het moet dan echter wel schoon hout zijn. Dat betekent niet dat het gereinigd hoeft te worden, maar hout dat onder de categorie houtafval valt mag geen andere materialen bevatten zoals glas of kunststof. Als hout geïmpregneerd is, zoals je vaak bij tuinhout en schuttingen ziet, dan valt dat niet meer onder schoon houtafval.
Spijkers zijn geen probleem en mogen erin blijven zitten. Wij versnipperen het houtafval dat wij bij jou hebben opgehaald. Hiermee maken wij het geschikt voor een nieuw leven als gerecycled product. Levend hout zoals takken horen bij de klasse groen- en tuinafval waar wij je het volgende hoofdstuk meer over vertellen.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een container voor houtafval in het Groene Hart.

Groen- en tuinafval container huren Groene Hart

Je hoeft niet lang te zoeken om planten en bomen te vinden het Groene Hart. Maar soms wordt het wel erg weelderig in je tuin of ben je toe aan iets nieuws.
Een groen- en tuin afval container huren is dan de ideale oplossing om de vrijkomende takken, bladeren en bloemen in kwijt te kunnen.
Spelt Afvalcontainer beschik over machines om van jouw groenafval compost te maken. Daarom is het erg belangrijk dat er geen ander materiaal zoals plastic of steen doorheen komt te zitten.

Met onze tuinafvalcontainer is de klus zo geklaard en kan je tevreden genieten in je opgefriste tuin in het Groene Hart.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een container voor tuinafval in het Groene Hart.

Grondafval container huren

Zijn de bomen en struiken in jouw tuin nog in goede conditie maar het gras niet? Huur dan een grondcontainer bij Spelt Afvalcontainer. Deze afzetbak is niet geschikt voor takken en bladeren, maar wel voor zand, grond en graszoden. Jouw tuin weer op de juiste hoogte brengen en het vrijkomende materiaal afvoeren is zo een fluitje van een cent geworden.
Deze container is ook geschikt voor het veen of klei dat uitgegraven moet worden voordat er gebouwd kan gaan worden.
Omdat grondafval zwaar is kan je kiezen uit het huren van een 3m3 afzetbak of het formaat 6m3.
Het is belangrijk om te weten dat in een grondcontainer geen verontreinigde grond of grond vermengd met andere afvalstoffen mag worden geplaatst. Voor verontreinigde grond gelden speciale regels en vereisten om milieurisico’s te voorkomen.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een container voor grondafval in het Groene Hart.

Puinafval weggooien in het Groene Hart

Wij brengen graag een 3 kuub container of een 6 kuub afzetbak waar jij je steen en puin afval in kan doen. De grotere modellen afzetcontainers die Spelt Afvalcontainer heeft zijn niet geschikt voor dit zware afvalsoort.
Het huren van een puincontainer ontlast jouw van het zware werk. Als het eenmaal in de afzetbak is gegooid regelen wij de rest en hoef jij geen kostbare tijd te besteden het laden en lossen van een aanhanger.
Puinafval moet bestaan uit steenachtig materiaal zoals tegels, dakpannen, bestratingsmateriaal, tuingrind en uitgehakt beton.
Wij verwerken dit grove puin met onze machines tot de bouwstof menggranulaat dat voorzien van certificaat weer kan worden toegepast als fundatiemateriaal. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat er alleen zuiver puin in de container wordt gedaan. Wat hier bijvoorbeeld niet onder valt is dakgrind, asbest, gips, zand en overige soorten zoals hout en plastic. Ook asfalt mag niet in de puincontainer worden gedaan.

Ontdek alle mogelijkheden voor het huren van een puincontainer huren in het Groene Hart.

Een dakafval container huren in het Groene Hart

Voor een dakrenovatie in het Groene Hart heeft Spelt Afvalcontainer de juiste oplossing. De container die je bij ons kan huren maakt de klus een stuk eenvoudiger.
Wel is het goed om te weten dat maar één afvalsoort is dat voldoet aan de voorwaarde om in deze container te mogen en dat is dakleer vrij van teer. De lijst van soorten die er niet in mogen is dus helaas veel langer: geen asbest, geen isolatiemateriaal, geen teerhoudende delen, geen dakpannen en pannenlatten. En toch is het huren van een dakafvalbak een goede keuze om efficiënt van je dakleer af te komen en erop te vertrouwen dat Spelt Afvalcontainer dit op een verantwoorde wijze zal verwerken.

Ontdek alle beschikbare opties voor het huren van een container voor dakafval in het Groene Hart.

Ontdek de tarieven en formaten van de afvalcontainers van Spelt

Een container in het Groene Hart kan er eentje zijn van verschillende formaten van 3m3 tot en met 12m3. Als je wilt voorkomen dat anderen zien wat weg gooit of als je niet wil dat vreemden jouw gehuurde afzetcontainer vullen, dan is onze gesloten 10m3 de beste keuze. De prijzen die op website van Spelt Afvalcontainer zijn genoemd zijn inclusief 8 weken huur. Je hebt dus voldoende de tijd om jouw verbouwing of opruiming te voltooien.
Vanzelfsprekend komen wij voor deze prijs de gehuurd container brengen en ook weer ophalen op de afgesproken datum. Daarbij inbegrepen is de glimlach van onze vrolijke chauffeur!
De prijzen zijn inclusief BTW dus geen verrassingen achteraf als je een checkout doet in de winkelwagen. Er is dus ook geen sprake van borg: de genoemde prijs is wat je betaalt.
Welke prijs je uiteindelijk afrekent in de webshop van Spelt Afvalcontainer is natuurlijk afhankelijk van het formaat container dat bij jou past en het soort afval dat je aan ons wil gaan toevertrouwen voor professionele verwerking. Je kunt alle tarieven bekijken op onze tarievenpagina.
Jouw gekozen product in de winkelwagen kan je gemakkelijk definitief bestellen door een online betaling te verrichten. De makkelijkste optie is iDeal maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere betaalmethoden zoals achteraf betalen met Klarna.

Leverings- en afhaalmogelijkheden

Als jij de door jou gewenste container hebt geselecteerd dan vragen wij je bij de afronding van de bestelling op welke datum jij ons graag ziet verschijnen.
Op deze dag hoef je niet thuis te zijn, maar het kan natuurlijk handig zijn om de chauffeur te spreken om te overleggen waar de container het beste kan komen te staan.
Tijdens het bestelproces vragen wij je ook alvast een ophaaldatum te selecteren. Het kan natuurlijk gebeuren dat je deze datum wil wijzigen. Dat is geen probleem, neem contact met ons op via shop@spelt.nl of chat met ons op de website en wij bespreken de nieuwe ophaaldatum.
Wil je de volle container laten wisselen voor een nieuwe lege container, ook dat kan. Bestel een nieuwe container via onze Spelt Afvalcontainer en selecteer het vakje ‘Ja, op mijn adres staat nog een container die jullie mee terug kunnen nemen‘. Dit voeren wij dan in één rit uit: eenvoudig voor jou en goed het milieu!

Zo gebruik je een afvalcontainer veilig en milieuvriendelijk

Om onze vrolijke chauffeur ook blij te houden, is het fijn als er een veilige plek gereserveerd is waar de afzetcontainer nabij of op jouw perceel kan worden geplaatst. Denk er hierbij aan dat sierstraatwerk vaak te kwetsbaar is om een container op te plaatsen zonder sporen na te laten. Dit geldt ook voor zachte ondergrond zoals een grasveld.
Nadat de container door de chauffeur geplaatst is mag je deze niet meer verplaatsen omdat het anders misschien voor onze chauffeur niet meer haalbaar is om deze op een veilige wijze op de auto te trekken.
Ook belangrijk voor de veiligheid van de chauffeur en omstanders is dat je de container niet boven de rand belaadt en ervoor zorgt dat er geen losse delen bovenop liggen. Als dit wel het geval is dan kan het gebeuren dat de chauffeur de container laat staan en dat jij de gelegenheid krijgt om de container in orde te maken.
Zodra de chauffeur de container op de vrachtwagen heeft gezet is jouw afval onze verantwoordelijkheid geworden. Je mag er dan vanuit dat wij op een verantwoorde wijze jouw afval opwerken tot een hoogwaardige nieuwe bestemming.
Puinafval wordt bijvoorbeeld verwerkt tot menggranulaat en groenafval wordt omgezet in compost. Op deze manier dragen we bij aan een duurzamere toekomst en verminderen we de impact op het milieu.

Voor meer informatie of als je vragen hebt, staan we altijd klaar om je te helpen. Samen kunnen we streven naar een schonere en meer milieuvriendelijke omgeving in het Groene Hart!