9.4/10 (535 reviews)
  • Bezorging door heel Nederland
  • All-in prijzen
  • Inclusief 8 weken huur
  • Voor 23.59 besteld, volgende werkdag geleverd

Container huren in Eindhoven: simpel en snel afval afvoeren

Zit je met een grote hoeveelheid afval in het drukke Eindhoven? Een afvalcontainer huren in de gemeente Eindhoven kan bij Spelt Afvalcontainer! Makkelijk en snel wordt de juiste container voor je huis geplaatst.

Voor het huren van de juiste soort container is het goed om te weten welk voor afval moet worden weggegooid en of een vergunning nodig is. Het is van belang om de afmetingen van je container te bepalen voordat je een container huurt. Wij leggen hieronder uit waar je op moet letten bij een container huren in Eindhoven!

Afvalcontainer huren in Eindhoven: alle soorten op een rij

Om de gewenste container te bepalen zijn de verschillende soorten containers op een rij gezet:

3m³ container

230cm x 175cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

365cm x 185cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

360cm x 185cm x 155cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ gesloten container

315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

Beste optie

12m³ container

460cm x 185cm x 150cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Indien beschikbaar in jouw regio

Past op één parkeerplaats

Vergunning aanvragen voor het huren van afvalcontainers

De gemeente Eindhoven hanteert een aantal regels voor het plaatsen van een container. Valt jouw container binnen deze regels, dan hoef je voor het huren van een afvalcontainer geen vergunning aan te vragen.

Het is toegestaan om een container te plaatsen in de volgende situaties: containers met een inhoud van maximaal 10 m³, waarvan de inhoud is afgedekt met een dekzeil. Een gesloten afvalcontainer die maximaal 6 meter lang, 2,5 meter breed en 2.5 hoog en dient aan alle kanten gesloten te zijn. Beide soorten containers mogen maximaal 5 aaneengesloten dagen blijven staan.

Het plaatsen van een afvalcontainer is toegestaan in het weekend of op feestdagen als deze buiten een winkelstraat worden geplaatst of op plekken waar betaald parkeren geldt.

Om de volledige voorwaarden te bekijken. kun je de pagina gebruik openbare ruimte van gemeente Eindhoven raadplegen.

Bouwafval container in Eindhoven

Bij het slopen of een verbouwing kunnen verschillende soorten afval, zoals gipsplaten, dakafval en metalen stukken vrij komen. Een bouwcontainer huren is dan de beste optie.

Bij een bouwcontainer is het niet mogelijk om asbest, matrassen of accu’s en batterijen af te voeren. Het is verstandig om eerst de pagina van de bouw- en sloopafval container te bekijken voor dat je een afvalcontainer huurt.

Groen- en tuinafval container in Eindhoven

Zo nu en dan heeft de tuin ook onderhoud nodig, zoveel dat er een tuinafval container nodig is. De afvalcontainer biedt ruimte voor verschillende soorten tuinafval zoals bladeren, boomstammen, takken en struiken. Let wel op dat niet alle soorten tuinafval in de groen- en tuinafval container mogen.

Grondafval container huren in Eindhoven

Bij grondafval kan het gaan om schoon grond en graszoden. Door het gewicht van het afval leveren wij de containers niet groter dan 6m³. Bezoek onze grond container pagina op de website voor meer informatie.

Grofvuil container huren in Eindhoven

Genoeg van oude meubelen in de woonkamer? Een grofvuil container huren zorgt voor het eenvoudig afvoeren van meubels en ander afval. Met 8 weken huur bij de prijs inbegrepen kun je een grof afval container huren bij Spelt Afvalcontainer. Kijk daarvoor goed of de grofvuil container ook geschikt is voor jouw soort afval.

Dakafval container nodig in Eindhoven

Een dakafval container huren in Eindhoven is geschikt voor het verwijderen van dakleer. Het klinkt gek, maar in dit soort container mag je geen dakpannen deponeren. Kijk dus eerst goed de dakafval container pagina voordat je de container bestelt.

Houtafval container huren in Eindhoven

Bij een houtafval container is het van belang dat het hout niet rot of verbrand is. Ook mogen er geen schuttingen en tuinhout in een houtafval container. Een hout container is de gewenste container als er bijvoorbeeld laminaat, deuren en verlijmd hout moet worden afgevoerd.

Puincontainer huren in Eindhoven

Bij puinafval is een puincontainer huren niet alleen handig maar vaak ook echt nodig. Metselpuin en betonpuin afvoeren verloopt gemakkelijk met een afvalcontainer. De puincontainer is voor nog veel meer schoon puin geschikt, daarom hebben wij een overzicht gemaakt welk soort afval in de puin container gedeponeerd mag worden.

Handige tips voor een container huren in Eindhoven

Een container bestellen is simpel, maar de juiste container vinden is lastiger dan van tevoren wordt gedacht. Herkenbaar? Dan is het goed om de tips bij het huren van een afvalcontainer goed door te nemen voordat je een afvalcontainer huurt. Dit scheelt een hoop ongemak dan wanneer de container al voor het huis staat.

De afmetingen van de containers in Eindhoven

Voor de bovengenoemde containers zijn ook verschillende formaten beschikbaar. Voor houtafval zijn afvalcontainers beschikbaar van 3m³ en voor grote hoeveelheden afval kun je een container huren van 12m³. Bij grondafval zijn de afmetingen 3m³ en 6m³. Schat van tevoren in hoe groot de afvalcontainer moet zijn zodat je geen extra afvalcontainer hoeft te huren. Dit scheelt kosten en moeite!

Hoeveel kost een container huren in Eindhoven?

Net als bij de afmetingen verschillen ook de tarieven van de afvalcontainers. Zo kost bijvoorbeeld een groenafval container van 6m³ €209,- en een grofafval van 6m³ €389,-. Dit is een all-in tarief, inclusief het leveren en ophalen van de afvalcontainer, 8 weken huur en BTW! Bij ons is een veilige betaling gegarandeerd via iDEAL.

Veilig en milieuvriendelijk afvalcontainers huren in Eindhoven

Bij het huren van afvalcontainers komt het voor dat de container vol raakt. Het is dan van belang om de volle container niet verder te vullen. Om de veiligheid te kunnen garanderen halen wij alleen containers op die goed gevuld zijn. Containers die te zwaar beladen zijn en waarvan wij de veiligheid niet kunnen garanderen, worden niet meegenomen.

Naast veiligheid vinden wij het belangrijk om duurzaam om te gaan met het afval dat wij ophalen. Daarom krijgt ons opgehaalde afval een nieuwe bestemming als grondstoffen en energie!

Container huren in Eindhoven: service voor ophalen en afleveren

Als service bieden wij een bezorgtijd van één werkdag. Het afleveren en ophalen van de afvalcontainers zal op de door jou gekozen datum worden uitgevoerd.

Zie voor de veiligheid en andere reglementen onze algemene voorwaarden of neem contact met ons op.