9.4/10 (535 reviews)
  • Bezorging door heel Nederland
  • All-in prijzen
  • Inclusief 8 weken huur
  • Voor 23.59 besteld, volgende werkdag geleverd

Container huren Rotterdam

Op zoek naar een afvalcontainer in Rotterdam? Daar kan Spelt Afvalcontainer bij helpen! Het is namelijk gemakkelijk om snel een container te huren. Wij beschikken over containers die geschikt zijn voor alle soorten afval.

Voor het plaatsen van een container op een deel van de openbare ruimte in regio Rotterdam is het nodig een vergunning te aan te vragen. Deze moet minimaal 8 weken van tevoren worden aangevraagd. De aanvraag is gratis maar hier kunnen andere kosten aan verbonden zijn.

Verschillende soorten containers in Rotterdam

Bij het huren van een afvalcontainer is het belangrijk om te kijken welke soort containers er te huren zijn. Welke container je nodig hebt, hangt af van het soort afval dat moet worden verwerkt.

3m³ container

230cm x 175cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

365cm x 185cm x 110cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

360cm x 185cm x 155cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ gesloten container

315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

Beste optie

12m³ container

460cm x 185cm x 150cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Indien beschikbaar in jouw regio

Past op één parkeerplaats

Vergunning voor container huren in Rotterdam

Wanneer de gehuurde container op eigen terrein, zoals de tuin of oprit, komt te staan, is er geen vergunning nodig. Helaas is hier vaak onvoldoende ruimte en moet de container op de stoep of een parkeervak worden neergezet. De container mag niet zonder vergunning worden geplaatst in Rotterdam.

Het is belangrijk om minimaal 8 weken van tevoren een vergunning aan te vragen. Deze vergunningsaanvraag is gratis, het kan zijn dat er andere extra kosten bij komen zoals precariobelasting of ontheffing van het parkeerverbod. Voor meer informatie is het handig om zelf te kijken op de pagina van de gemeente Rotterdam.

Heb je al een omgevingsvergunning voor de verbouwing? Het plaatsen en afvoeren van de afvalcontainer valt hier vaak binnen en is een extra vergunning aanvragen niet nodig. Wel raden wij aan om dit nog even na te bellen.

Sloop- en bouwafval container huren

Deze bouwafval container is de juiste container voor afvalstromen die ontstaan bij het bouwen, slopen of renoveren van een pand of gebouw. In de bouwafval container kunnen veel soorten sloopafval, zo mag hier bijvoorbeeld dakafval, metaal, puin, steen en tapijt in.

Er zijn ook veel soorten afval die niet zijn toegestaan in deze afvalcontainer voor bouw- en sloopafval. Dit zijn bijvoorbeeld grond en zand, matrassen en autobanden. Bekijk alle voorwaarden van het huren van de bouw- en sloopafval container in Rotterdam.

Grofvuil container huren

Van plan een container te huren in Rotterdam voor een klus waar veel gemengd afval afgevoerd moet worden, dan is de grofvuilcontainer huren de beste keuze. Deze container mag gevuld worden met verschillende soorten grofvuil zoals bruingoed, meubelen en metalen. Bij de huur van deze grofvuil container huur is het niet toegestaan om matrassen, witgoed en golfplaten in deze container te gooien.

Deze grofvuil afvalcontainer huren in Rotterdam? Bekijk dan eerst alle voorwaarden van grofvuil Container.

Tuinafval container huren

Als je afval wilt afvoeren dat uit de tuin komt dan is de tuinafval container de beste optie. Deze container is bijvoorbeeld bestemd voor het afvoeren van bladeren en takken. Ook mag er ander groenafval zoals boomstammen en planten worden in de afvalcontainer worden gedeponeerd.

Er is ook groenafval welk uit de tuin kan komen dat niet is toegestaan in deze afvalcontainer zoals zand, bielzen en steenachtig materiaal. Bekijk de voorwaarden voor het huren van groen- en tuinafval container in Rotterdam.

Puin Container huren

Een puincontainer huren is de juiste container bij het afvoeren van schoon puin. Naast het afvoeren van schoon puin is deze puincontainer ook de plek voor betonpuin, metselpuin en tuingrind. In deze afvalcontainer mag geen puinafval zoals geschilderd hout, glas en asfalt.

Deze puincontainer huren in Rotterdam? Bekijk dan de voorwaarden voor het huren van puin container.

Zeker weten welke container je nodig hebt?

Om te helpen bij de keuze voor het soort container is het ook mogelijk om tips voor het huren van een afvalcontainer te bekijken van Spelt containerverhuur, deze tips zijn opgesteld op basis van jarenlange ervaring.

Formaten van containers in Rotterdam

De containers in Rotterdam zijn beschikbaar in verschillende maten. Als er veel afval vrij komt, is het beter te kijken naar grote containers. De grootste containers zijn 12m³. Komt er minder afval bij de klus kijken dan zijn de kleinere containers een betere oplossing, deze beginnen bij 3m³ en zijn dus beter geschikt voor kleine klussen. Tussen de kleine en grote afvalcontainers vallen verschillende formaten containers.

Wat kost een container huren in Rotterdam?

De tarieven van Spelt Afvalcontainer liggen tussen de €159,- en €569,-. Dit hangt af van het soort container en de grootte van de afvalcontainer. Veilige betaling via iDEAL is bij ons gewaarborgd.

Veiligheid en milieu bij een container huren in Rotterdam

Om de veiligheid in het verkeer te kunnen waarborgen zijn er een aantal voorwaarden waar aan voldaan moet worden. Bij het huren van een container in Rotterdam mag er niet te veel afval in de afvalcontainer zitten. Het afvalsoort mag maximaal 20 centimeter boven de rand uitkomen. Ook mag er geen afval uit de container steken, ten slotte is het belangrijk bij een afvalcontainer huren in Rotterdam dat het afval niet te vast in de container zit. Als aan deze voorwaarden niet is voldaan kan de container niet worden opgehaald.

Bij Spelt Afvalcontainer zorgen wij ervoor dat het afval in de containers niet een eindpunt is maar juist een beginpunt. Door het afval een nieuw leven te geven proberen wij mee te werken aan circulariteit en een duurzame wereld.

Leverings- en ophaalmogelijkheden in Rotterdam

Als je de container vandaag besteld, wordt deze morgen al bij je geleverd. Als de 8 weken huur voorbij zijn wordt de container weer opgehaald wanneer het voor jou uitkomt. Dit zit in de prijs inbegrepen, hier worden geen extra voor kosten in rekening gebracht.

Mocht de 8 weken huur niet genoeg zijn dan is het in overleg mogelijk om de afvalcontainer langer te laten staan. Ook als de container vol is, maar de klus nog niet klaar is, kan er een nieuwe container worden geleverd. Het is belangrijk om bij het bestellen aan te geven dat het om een wissel van afvalcontainer gaat. Wij nemen vervolgens de oude container gelijk mee.

Zijn er nog onduidelijkheden over de huur van een afvalcontainer in Rotterdam. Neem dan contact met ons op!