Waar moet ik op letten bij het huren van een afvalcontainer?

Een afvalcontainer huren doe je niet dagelijks. Door je vantevoren goed in te lezen waar je rekening mee moet houden voorkom je onplezierige verrassingen. Lees daarom onze FAQ goed door, we nemen hier de meest gestelde vragen goed door. Hieronder geven we vijf paar situaties die we bij Spelt Afvalcontainer vaak zien voorkomen en waar je goed op moet letten bij het huren van onze containers.

  1. De gehuurde container is te klein
  2. Vergeet niet een vergunning aan te vragen, mits nodig
  3. Zorg dat de containerinhoud niet wordt afgekeurd
  4. Bestel de container die past bij het afval dat vrijkomt
  5. Ik vind het lastig te bepalen wat er in een grofvuil container mag
  6. Voorkom afval van anderen in jouw container

De gehuurde container is te klein

Een van de lastigste dingen om te bepalen is de grootte van de afvalcontainer die je nodig hebt. Een inschatting maken op basis van grootte en kubieke afval dat vrij komt is niet altijd even makkelijk. Hou er daarom rekening mee dat je liever een te grote dan te kleine afvalcontainer bestelt om extra ritkosten te voorkomen. Mocht je toch een te kleine container gehuurd hebben, geen probleem. Wij adviseren de bestelde container vol te maken en daarna de container te wisselen voor een nieuwe container. Via het ophaalformulier geef je aan dat het om een wisselverzoek gaat. Dan kan je een nieuwe container bestellen en alsnog al het afval kwijt. Hiermee ben je echter wel duurder uit, kiezen voor zekerheid en een iets grotere variant kiezen is daarom ook aan te raden. Lees ons blog met praktische tips om je formaat te bepalen en voorkom onwelkome verrassingen.

Vind het juiste formaat!

 

Vergeet niet een vergunning aan te vragen, mits nodig

Het controleren bij je gemeente of zij al dan niet vergunning voor de afvalcontainer vereisen is niet veel werk. Toch zien we vaak dat het vergeten wordt door onze klanten. Wacht hier niet te lang mee, de procedure kan soms 1 a 2 weken in beslag nemen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een vergunning voor het plaatsen van de bestelde afvalcontainer bij de gemeente. Gemeentes in Nederland hanteren allemaal veschillende voorwaarde inzake een vergunning voor een afvalcontainer. Informeer hiervoor tijdig naar de voorwaarden. Indien de afvalcontainer op last van de overheid verplaatst of verwijderd dient te worden, dan komen alle hiermee verband houdende kosten voor rekening van de afnemer.

Vergunning nodig? Check hier!

Zorg dat de containerinhoud niet wordt afgekeurd

Wanneer wordt een container afgekeurd? De containerinhoud wordt afgekeurd bij verkeerde afvalstromen die niet passen bij de gehuurde container. Daarnaast bij een te vol geladen container moeten wij de inhoud ook afkeuren. Bij meer dan 20 cm boven de rand gevuld beschouwen wij een container als te vol om hem voor de chauffeur nog veilig te vervoeren op de openbare weg. Dit is geldt uiteraard niet als je een gesloten container huurt.

Ga naar de afvalcontainers

Bestel de container die past bij het afval dat vrijkomt

Ga goed na welk afval er vrij komt bij een verbouwing. Heb je toch de verkeerde inschatting gemaakt welk afval vrijkomt, geef dit dan tijdig bij ons aan. Op deze manier houdt onze chauffeur er bij het ophalen rekening mee dat de afvalstroom afwijkt van de oorspronkelijke bestelling. Je kunt beter de container wijzigen voor dat je er afval in stort, want bij niet toegestane afvalsoorten wordt de containerinhoud afgekeurd en dan moeten er extra kosten Maak dit kenbaar met vermelding van het ordernummer. Als er een prijsverschil bestaat tussen de twee containers sturen wij je een factuur zodat het verschil bijbetaald kan worden, of storten wij het teveel betaalde bedrag terug.

Ga naar de afvalcontainers

 

Ik vind het lastig bepalen wat er in een grofvuil container mag

De meeste afvalcontainers bij Spelt Afvalcontainer zijn rechttoe rechtaan: in een houtcontainer gooi je hout, in een puincontainer puin. De meeste vragen krijgen wij dan ook over grofvuil containers. Wat er wel en niet in een grofvuil container mag is soms lastiger te bepalen, dit is voor velen minder duidelijk. Lees ons blog hieronder en voorkom dat je niet toegestaan afval in de grofvuil container plaatst. 

Wat mag er in een grofvuilcontainer?

 

Voorkom dat er afval van anderen in jouw container komt

Afval van derden dat in jouw container wordt geplaatst is om meerdere redenen vervelend. Zo kan jouw afval onterecht worden afgewezen door onze chauffeurs omdat er afval in is geplaatst dat er niet in hoort. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat een container te vol komt te zitten. Allemaal zaken waar een gesloten container een oplossing voor biedt. Huur onze 10m3 gesloten container en voorkom bovenstaande ergernissen. Wij raden gesloten containers vooral aan in binnenstedelijke gebieden of dicht bij drukke plaatsen als een openbare markt.

Huur een gesloten container!

Toch nog een vraag die hier niet bij staat? Geen probleem. Onze klantenservice is altijd bereikbaar en bereid om jouw vraag te beantwoorden.