Milieustraat in Tilburg en stort in Tilburg

De afvalsoorten die inwoners van gemeente Tilburg willen wegbrengen, kunnen bij Milieustraat Hoolstraat of Albion terecht. Echter is het weggooien van afval bij een milieustraat is niet altijd eenvoudig.

Het is vaak gemakkelijker om afval, zoals tuinafval en sloopafval, weg te gooien door een container te huren bij Spelt Afvalcontainer. Je hoeft de straat niet uit om jouw afval weg te gooien. Lees hieronder waarom het huren van een container makkelijker is dan het puin weggooien bij de milieustraten in gemeente Tilburg, zoals Milieustraat Hoolstraat.

Milieustraat Amsterdam, vuilstort amsterdam

Toch naar de stort in Tilburg?

Tilburg heeft twee milieustraten om afval te kunnen afvoeren. De openingstijden van de twee milieustraten zijn als volgt:

Milieustraat Albion

Caledoniastraat 13 Tilburg.

Maandag t/m zaterdag: geopend van 08:00 tot 16:30 uur.

Zondag: gesloten.

Milieustraat Hoolstraat

Hoolstraat 2b Berkel-Enschot.

Maandag t/m vrijdag: gesloten.*

Zaterdag: geopend van 09:00 tot 16:00 uur.

Zondag: gesloten.

Je kunt telefonisch een afspraak maken bij de gemeente Tilburg. Het telefoonnummer is 14 013.

Afval weggooien bij de milieustraat in Tilburg: slim of niet?

Met bedrijfsafval kun je al niet bij een milieustraat terecht. De milieustraat is alleen gratis toegankelijk met een milieupas én uitsluitend voor inwoners van gemeente Tilburg. Voordat je het afval wilt afvoeren is het dus goed om te kijken welke tarieven er worden gehanteerd, deze kun je vinden op de site van de gemeente Tilburg.

Voordat je de oude spullen of andere soorten afval wilt weggooien is het slim om te kijken naar de drukte op de stortplaats. De milieustraten worden namelijk steeds drukker. Dit komt doordat de inwoners van Tilburg vaker afval afvoeren bij de milieustraat.

Bij de milieustraat is een afspraak maken niet nodig. Zonder afspraak een bezoek brengen aan de stortplaats maakt de wachtrij alleen maar langer. Houd er dus rekening mee dat je het aangeboden afval bij Milieustraat Hoolstraat niet direct weg kan gooien.

Bij de milieustraat dien je in het bezit te zijn van milieupas én identiteitsbewijs. Zonder milieupas kun je het aangeboden afval niet weggooien. Het zou zonde zijn om op de vrije zaterdag op locatie van de stortplaats aan te komen en dan geen toegang krijgt om je afval weg te gooien.

Niet alle afvalsoorten mogen worden weggegooid bij de milieustraat. Het kan zijn dat je bij bezoek erachter komt dat je de helft van de afvalsoorten wel weg mag gooien en de rest mee terug naar huis moet nemen.

Het transporteren van je afval

Om de afvalsoorten weg te brengen is waarschijnlijk een busje nodig. Bij het slopen of renoveren van je huis komt er namelijk afvalsoorten vrij die vaak lastig te transporteren zijn. Om tijd en gedoe te voorkomen is een busje huren de beste optie. Zo verspil je niet te veel tijd, maar komen wel weer extra kosten bij.

De reis naar bijvoorbeeld milieustraat Hoolstraat kan lang duren. Zo kun je een uur kwijt zijn van je vrije zaterdag door naar de milieustraat te rijden. Eenmaal aangekomen op locatie, is het te hopen dat er niet te veel bezoekers zijn.

Openingsdagen en openingstijden milieustraat

De openingsdagen en openingstijden van de milieustraat in Tilburg verschillen. Milieustraat Hoolstraat is namelijk doordeweeks gesloten. Het kan daarom zijn dat je met vele bezoekers staat te wachten bij de glasbak of bij de papier containers. De stortplaats is ook gesloten tijdens feestdagen als Koningsdag en Hemelvaartsdag.

Een container huren om gedoe te voorkomen

Bij Spelt Afvalcontainer kun je alle genoemde beperkingen voorkomen door een container te huren. Spelt Afvalcontainer zorgt voor het afleveren en ophalen van de container op de gewenste locatie. Hiervoor hoef je niet eens de deur uit en heb je op de vrije zaterdag geen gedoe bij de milieustraat.

Een container huren zorgt ervoor dat je op eigen tempo de afvalsoorten kan weggooien en is ook nog eens kosteneffectiever dan naar de milieustraat gaan. De containers zijn in verschillende soorten en maten. Zo kun je voor je tuinafval een gesloten container huren voor extra veiligheid.

De veiligheid en milieu staat bij een container huren altijd voorop. Een afvalcontainer zorgt ervoor dat niet al het afval in de auto moet worden geladen. Een auto vol met afvalsoorten is meestal niet de veiligste optie om de weg op te gaan.

Spelt Afvalcontainer is milieubewust bezig met het afval dat wordt opgehaald. De afvalsoorten die worden opgehaald krijgen een nieuw leven in grondstoffen en energie. Zo wil Spelt Afvalcontainer 100% van de afvalstromen een nieuw duurzaam leven geven.

Soorten containers te huur

Nieuwsgierig geworden naar de containers? Via de pagina’s van de soorten containers vind je meer informatie en kun je een afspraak maken via de contactgegevens. Hieronder staan de soorten containers die te huur zijn.

3m³ container

Afmeting 230 cm x 175 cm x 110 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

3m³ container


Kleine verbouwing

Past op één parkeerplaats

Meest gekozen

6m³ container

Afmeting 365 cm x 185 cm x 110 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

6m³ container


Middelgrote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ container

Afmeting 360 cm x 185 cm x 155 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

10m³ gesloten container

Afmeting 315cm x 185cm x 200 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

10m³ gesloten container


Middelgrote tot grote verbouwing

Past op één parkeerplaats

12m³ container

Afmeting 460 cm x 185 cm x 150 cm
Prijzen zijn all-in en incl. BTW

12m³ container


Grote verbouwing

Past op één parkeerplaats