9.4/10 (535 reviews)
  • Bezorging door heel Nederland
  • All-in prijzen
  • Inclusief 8 weken huur
  • Voor 23.59 besteld, volgende werkdag geleverd

6 tips bij het huren van een afvalcontainer

Een afvalcontainer huur je niet iedere dag. Wij begrijpen dat bij het huren van een container je tegen zaken aan kan lopen die ongemak kunnen veroorzaken. Hieronder geven we een aantal praktische tips die je kunt doorlopen om de verhuur zo makkelijk te laten verlopen.

  1. Maak voor een verbouwing een inschatting van het afval dat vrijkomt
  2. Controleer welke afvalstoffen zijn toegestaan
  3. Controleer of je een vergunning nodig hebt
  4. Denk na over een open of gesloten container
  5. Houd bij de plaatsing genoeg ruimte vrij
  6. Let op dat de afvalcontainer niet té vol zit

Tip 1: Maak voor een verbouwing een inschatting van het afval dat vrijkomt

Een van de lastigste dingen om te bepalen is de grootte van de afvalcontainer die je nodig hebt. Maak een realistische inschatting op basis van grootte en kubieke afval dat vrij komt. Hou er rekening mee dat je in veel gevallen liever een te grote dan te kleine afvalcontainer bestelt. Een extra container bestellen omdat de container vol is, heeft uiteindelijk een hoger prijskaartje én kost je meer tijd dan een iets te grote container bestellen. De afmetingen van een afvalcontainer varieren bij ons van 3 tot 12 kubieke meter. De populairste afvalcontainers bij Spelt-afvalcontainer zijn de 3m3 en de 6m3. 

Bepaal je formaat!

 

Tip 2: Controleer welke afvalstoffen zijn toegestaan

Welk afval moet waar in? Een veelgehoorde vraag bij Spelt-afvalcontainer. In veel gevallen mag je niet al het afval dat vrijkomt bij een verbouwing in één container aanbieden. In bouwafval en grofvuil containers mag het meeste afval wél gemengd aangeboden worden. Vandaar dat wij veel klanten containers van dit type aanraden. Bij grote verbouwingen in en rondom het huis is afvalscheiding vaak voordeliger. Wij raden je dan aan om aparte containers te huren: schoonpuin, hout, tuinafval of grondcontainer. Onzeker of jouw afval wel of niet in de grofvuil container mag? Lees dat ons blogartikel hierover.

Tip 3: Controleer of je een vergunning nodig hebt

Bij de meeste verhuur van onze afvalcontainers is geen gemeente vergunning nodig. Toch wil je het zekere voor het onzekere nemen, en controleer bij je gemeente of zij al dan niet vergunning voor de afvalcontainer vereisen. Wacht hier niet te lang mee, de procedure kan soms 1 a 2 weken in beslag nemen. Stel u heeft een vergunning nodig, dan bepaalt de gemeente op basis van de afmeting van de container, de duur dat deze geplaatst wordt en mogelijke overlast voor omwonenden of zij de vergunning verleent. Wanneer de mogelijkheid bestaat kan je de container ook op privégrond laten plaatsen zodat je de container letterlijk voor de deur kan zetten.

Check jouw gemeente!

 

Tip 4: Denk na over een open of gesloten container

In stedelijke gebieden gebeurt het regelmatig dat de omgeving dankbaar gebruikt maakt van een afvalcontainer. Om meerdere redenen is dit niet wenselijk: a) je betaalt daardoor voor afval dat niet van jou is, b) er kan afval in komen dat illegaal is waar je als klant dan verantwoordelijk voor bent.  Een gesloten afvalcontainer kan dan een oplossing bieden. De gesloten 10m3 afvalcontainer is volledig afsluitbaar en is daarom veiliger om te gebruiken. Het afval kan alsnog gemakkelijk in de container worden gedeponeerd via de deur. Lees in dit blog alles over de voordelen van een gesloten container en weet precies wanneer je beter deze container kan huren. 

Kijk voor een gesloten container!

Gesloten container

De 10m3 gesloten container, handig in stedelijk gebied.

Tip 5: Hou bij de plaatsing genoeg ruimte vrij

Een afvalcontainer plaatsen is eenvoudig, als er plek is. Onze eigen Spelt vrachtwagens hebben 2 a 3 parkeerplaatsen nodig bij het plaatsen en afvoeren van een afvalcontainer. Dit komt omdat ze vóór de plek van plaatsing moeten manoeuvreren. De meeste afvalcontainers passen na plaatsing op 1:parkeerplek: bij de 3m3, 6m3 en 10m3 past dit in een klassiek parkeervak. Hou er daarnaast rekening mee dat er geen objecten staan op de plek van levering die het plaatsen of afvoeren van de afvalcontainer onnodig blokkeren. Het op eigen initiatief verplaatsen van de afvalcontainer kan zorgen voor beschadingen wordt streng afgeraden. Doe dit niet. 

Selecteer een container!

 

Tip 6: Let op dat de afvalcontainer niet té vol zit

Een volle container is waar wij het voor doen, maar let op, een container kan te vol zitten op gevaarlijk geladen zijn. Wanneer beschouwen we een afvalcontainer té vol of té gevaarlijk?

  • Als een afvalcontainer meer dan 20 centimeter boven de rand wordt gevuld.
  • De lading niet stevig genoeg in de afvalcontainer zit, bijvoorbeeld als er losse stenen aan de lage kant van de container zijn geladen.
  • Er uitstekende delen (uit-stekend, is dus niet uitstekend) zich in de afvalcontainer bevinden.

container te vol

Voorbeeld van een te volle container.

Te hoog beladen containers worden niet meegenomen omdat wij altijd garant staan voor verkeersveiligheid. Zo riskeer je extra ritkosten die wij dan moeten verrekenen. Niet prettig. Zorg dan ook dat je afvalcontainer niet te vol, of gevaarlijk is volgeladen. Kies dus bij twijfel voor een grotere maat, zo voorkom je deze extra kosten.

Nog niet al je vragen beantwoord? Lees de veelgestelde vragen pagina en kijk of jouw vraag er tussen zit of neem contact op met onze klantenservice. Die hebben altijd de perfect tip bij het huren van een afvalcontainer!

Veelgestelde vragen